duminică, 5 octombrie 2014

O eroare istorică depistată după 170 de ani ! - Cei trei negri "mititei" !!!

Photo (cei trei negri....) , de pe rândul  2, poză stânga  = Stema Ţării Româneşti !!!, citeşte.. Walachie ...?

O eroare istorică depistată după 170 de ani ! - Cei trei negri "mititei" !!!

Rebusul heraldic al Basarabilor !

De peste 170 de ani în istoria noastra circulă un blazon care a dat multă bătaie de cap istoricilor noştri clasici şi nu numai !

Vom aminti doar pe unii din cei clasici: Nicolae Iorga, Bogdan Petriceicu Haşdeu, Cezar Bolliac, Nicolae Densuşianu, Constantin Giurescu şi mulţi alţii, pe care nu i-am amintit, dar cu mult respect pentru munca lor de cercetare.
Este vorba despre un blazon al Ţării Româneşti publicat în timpul lui Mihai Viteazul de către Levin Hulsius (1546 - 1606), notar de meserie, care la rândului lui a preluat acest blazon din ""Cronica de la Konstanz"" întocmită de Burgerul, Ulrich von Richental (1360 - 1437) intre anii 1414 - 1418.

În această Cronică sunt postate o serie de blazoane nobiliare, dar şi ale unor ţari / ţărişoare / provincii europene, şi, nu numai.

Imaginea din carte atingătoare Ţării Româneşti, prin blazonul tipărit, cu cele trei capete de "negrii mititei" au dus la o intreagă "refacere şi reconsiderare" a istoriei antice si medievale a României şi implicit a istoriei medievale a Ţării Româneşti !

Timp de peste 170 de ani pe această temă s-au brodat teorii, speculaţii, dogme, care mai de care mai savante, ajungându-se la ipoteza existentei unei populaţii negroide, ancestrale, pe teritoriul Carpato-Balcanic al României de azi.

Inclusiv anumite posturi de televiziune occidentale specializate pe documentare, au investit pentru a re-crea (!) imaginea omului negroid din peştera de la Anina (Ion şi Maria de la Anina) !

Dar, din păcate, după peste 170 de ani de la constatarea istoricilor nostri, si nu numai (!), cercetându-se, cu mare atenţie, în timp îndelungat, lucrarea lui Ulrich von Richental: Chronik des Konzils zu Konstanz, 1414-1418, şi a corecturilor ulterioare, s-a constatat o eroare de ESENŢA (!): practic copistul sau culegătorul de litere din tipografie a pus un text, unde nu trebuia (!), si, unde trebuia (!) , la omis ! Aceasta omisiune, corectată ulterior, dar necitită de istoricii nostrii, a dus la fabulatii timp de peste 170 de ani.

Vom încerca să refacem toată această ""Saga"" a unei poveşti, NEPOVESTITĂ pentru a clarifica o PARTE a Istoriei din sirul cea ce se numeste ISTORIE FURATĂ, ori / sau ISTORIE PIERDU !


Dacă se doreşte ?


Din punctul nostru de vedere această Istorie nu este Furată, sau Pierdută ci Ignorată, ... prin Necunoaştere şi lipsă de interes Naţional !


Pt. conformitate,
Formaţia de analiză documentară:
Adrian Anghel, Cristian Moşneanu şi Cornel Bîrsan, cu sprijin logistic: Daniel Gurban
Locaţia:
Austria - Germania - România,
luna septembrie 2014.



Un comentariu:

  1. ok... pai unde este explicatia promisa??? ... eu nu stiam de asta, dar acum, ca am aflat, vreau sa stiu "misterul"...

    RăspundețiȘtergere