vineri, 12 iulie 2013

Revansa Daciei - Cuvant de Capat

                    



                                                MOTO :’’ Poporul român e una din minunile lui Dumnezeu în marşul Lui pe pământ.’’
                                                                                                            Petre Ţuţea
                                                                                         ’’ Între Dumnezeu şi Neamul meu’’  

                                                                    MOTO :’’ Misiunea României trebuie să nu fie mai scumpă decât toată istoria universală, deşi noi ştim că trecutul României este timp fără istorie.’’
                                                                                                          Emil Cioran
                                                                                         ’’ Schimbarea la faţă a României ’’      


 

CUVÂNT  DE  CAPAT


                               Iniţial penru acestă prezentare a istoriei de la Începuturi până  la Descălecate am pregătit ca încheiere un alt cuvânt de sfârşit. Dar, citirea cărţii lui ROBERT CHAROUX – Cartea lumilor uitate, si a cartii DOROTHEEI KOECHLIN DE BIZEMONT- Universul lui Edgar Cayce, m-au convins să modific acest sfârşit şi să aştern pe hârtie câteva din evenimentele ciudate, supranaturale, dirijate care ne-au însoţit existenţa. Se spune că fiecare om are un destin, karma, cum îl numesc popoarele asiatice; dar şi un popor, sunt convins că are destinul lui înscris  în Marea Carte a Timpului.
                               Printre primele menţiuni legate de existenţa  omului primitiv din epoca de piatră, se strecoară şi o ’’povestire’’ stranie înscrisă pe un perete de grotă din zona Buzăului. Dar să redăm un fragment din articolul lui Nicolae Cristache :’’ Într-o zonă muntoasă din judeţul Buzău, pe baza unei metode fotocinematografice proprii, de comparaţie a culorilor din vegetaţia solului  şi a unor legende locale care povestesc că de mult, = tare de mult, dincolo de munte era tărâmul Luanei, unde se găsea o cetate cu ziduri imense deasupra căreia strălucea ziua şi noaptea un soare aidoma astrului zilei şi care cetate, a fost distrusă prin foc de către vrăşmaşi, astfel că de atunci nici iarbă n-a mai crescut şi nici picior de fiare n-o mai călcat =, s-au găsit o serie  de vestigii arheologice dintre care unele depuse la muzeul militar central din Bucureşti.
                                 Pe un mare platou, mărginit de munţi si de râpe adânci, s-au descoperit aşezări umane gigant din epoca străveche a pietrei cioplite şi continuând fără întrerupere până  târziu.
                               Sub stratul arheologic corespunzător epocii pietrei cioplite, a fost descoperit un număr mare de tuburi dintr-un material asemănător oxizilor metalici, dispuse în sol sub formă de radiator, care nu s-a putut deduce ce reprezintă.
                               Într-o grotă, sub inciziile din epoca fierului, a fost descoperită o scenă de lupte de domeniul fantasticului.
                               Dinspre stele, Terra este atacată de o navă spaţială propulsată de un lung jet de flăcări. În întâmpinarea ei, de la sol, pornesc două rachete de interceptare. În faţa navei cosmice este un arc întins cu săgeata îndreptată spre vehicolul spaţial.
                                Ca o curiozitate : sondajele atestă că aşezarea a fost distrusă instantaneu de un foc mistuitor, stratul de arsură ( de o frumuseţe arheologică ieşită din comun ) se întinde pe toată suprafaţa aşezării pretinzând dovezi că zona nu a fost devastată de un incendiu izbucnit întâmplător, ci că aşezarea a fost distrusă  şi incendiată cu o furie nemaiîntâlnită, pământul fiind ars pe o adâncime de circa o jumătate de metru şi în zona în care nu au existat construcţii sau arbori.’’
                               Cine au fost atacatorii ? Da  mai ales cine au fost cei care au ripostat cu acel arc cosmic ? Şi care era legătura lor cu băştinaşii acelor vremuri ? De unde vine acel Pelasgos  pentru a-i călăuzii pe oamenii epocii primitive spre civilizaţie ? Cine a înscris această scenă pe pereţii grotei ? De ce ? Şi mai ales, care se vrea mesajul transmis ?
                               Istoria neamului dac începe cu prezenţa unui mesager divin a cărui învăţătură va revoluţiona modul de viaţă şi concepţie al dacilor. Existenţa lui în acel spaţiu european şi prezenţa ulterioară în spiritul dacilor mai mult ca sigur că a fost predestinată cu un scop anume. Rezultatele cultului lui Zamolxe s-au văzut , o rapidă acceptare a creştinismului şi preluare a mesajului transmis de Iisus Christos de la Dumnezeu. Îmbraţisându-i cauza şi învăţăturile atât de repede, am putea spune că dacii anticipaseră venirea lui Iisus Christos.
                               O altă ciudăţenie legată de prezenţa lui Zamolxe în Dacia este evenimentul şi caracterul ’’morţii’’ lui pe timp de trei ani de zile. Pentru a înţelege caracterul acestei ciudăţenii vom lămuri încă de la început noţiunea de mare an cosmic, an al lumii sau an platonic cum i se mai spune, adică perioada de timp în care soarele în mers retrograd înconjoară o dată cercul zodiacal, perioadă egală cu 25.920 de ani pământeni.
                               În acest mers retrograd, soarele rămâne în urmă pe cercul zodiacal cu un grad în timp de 72 de ani. Ceea ce rezultă că cele 360 de grade ale cercului vor fi parcurse în 25.920 de ani ( adică 72 x 360 ), cei 72 de ani reprezintă o ZI din Marele an cosmic . o oră a zilei anului cosmic este a 24 parte ( 72 : 24 = 3 ), de unde rezultă că o ORĂ a Marelui An Cosmic reprezintă 3 ani pământeni.
                               Prin urmare Zamolxe a fost ’’mort’’ timp de o oră raportat la marele an cosmic, ceea ce raportat la calendarul dac reprezintă 25.920 de ore pământene                  (  360 zile x  24 ore x 3 ani pământeni ),.
                               Timpul istoric a  lui Zamolxe şi a întregii istorii primitive, antice, medievale şi moderne se concentrează într-un an cosmic, poziţionat astral în zodia Peştilor. Trecerea Soarelui într-o nouă zodie a vărsătorului s-a făcut în anul 1950, afirmă unii cercetători sau se va face în anul 1997, sau în 2143, după alţi autori.
                               Ce rezultă din aceste consideraţii ? Trei constatări cu titlu de reflecţie :
1.    semnul primilor creştini era peştele asemenea zodiei în care trăiau ;
2.    semnul crucii folosit de creştini simbolizează crucea pe care a fost crucificat Iisus, ori instrumentul folosit de romani pentru crucificare avea forma literei T ; iar simbolul crucii era prezent la daci cu mult înainte de martirul lui Iisus ;
3.    Zamolxe a ’’ murit’’ o oră din marele an cosmic, marcând începutul perioadei de 25.920 de ore pământene cu moartea lui şi, sfărşitul ce revenirea lui la viaţă.
                               Care poate fi mesajul lui Zamolxe în pragul trecerii dintr-o zodie cosmică în alta ? Oare revenirea lui Iisus Christos ? !
                               Nu o dată destinul neamului pare să fie dirijat de undeva. Pătrunderea dacilor în Galia si Spania, întemeierea statului Hispanic au fost hotărâte divin, şi profetizată cu mulţi ani înainte ( după cum afirmă Lucan ).
                               Este şocantă şi ciudată afirmaţia lui Iordanes care scrie :’’ (Geţii ) neam straşnic de tot, ( despre care ) stă scris că urma să pustiască chiar şi ţara Iudeei.’’ Punând-o în legătură cu profeţia lui Sadu – Sundar Singh, care afirmă că România va fi considerată noul Canaan, iar Bucureştiul, noul Ierusalim, centru al Creştinismului, realizăm cum s-ar pustii ţara Iudeei, prin dirijarea tuturor creştinilor spre noul centru al credinţei în Dumnezeu.
                               Ocupaţia principală a proto –dacilor, a fost creşterea oilor. În jurul acestei ocupaţii s-a dezvoltat o întreagă metodologie de obiceiuri în practica prelucrării laptelui. Unul din aceste obiceiuri merită să fie pomenit prin insolitul lui :’’ în multe locuri baciul era stăpânul şi proprietarul stânei. Acolo unde baciul era proprietarul stânei primea ZECIUIALA, a zecea parte de brânză produsă la stână.’’ ( Romulus Vuia )
                               De ce a zecea parte ?
                               Să ne amintim că dacii foloseau sistemul zecimal, încâ din cele mai vechi timpuri. Cine i-a inspirat pe aceştia să folosească acest sistem şi să-l extindă până şi în viaţa de zi cu zi ? 
                               Nu ştim, dar în Vechiul Testament, despre care se spune că ar fi fost elaborat de diferiţi profeţi  prin Inspiraţie Divină, găsim un text un Levitic, care spune: ’’Orice ZECIUIALĂ din pământ, fie din roadele pământului, fie din rodul pomilor, este a Domnului ; este un lucru închinat Domnului.’’
                               De unde au preluat obiceiul zeciuielii dacii şi l-au folosit cu mult înainte de a fi pomenit în Vechiul Testament, odată ce acestă carte a fost încheiată ca scriere în jurul  sec. I î.Hr. De altfel dacii nu au avut acces la Biblie decât mult mai târziu, după anul 350, odată cu traducerea ei de către Ulfilas.
                                Concluzia este : de unde au preluat sistemul zecimal, dacii (existent la doar câteva popoare ) şi autorii Bibliei ? Mai mult ca sigur din aceeaşi sursă. Doar că dacii au făcut-o mai repede, se pare !
                            Rolul de populatie civilizatoare atribuit pelasgilor nu este inca cunoscut si nici recunoscut, dar iata ca un simplu fermier american, pentru care singura educatie a constituit-o citirea Bibliei face niste afirmatii incredibile legat de istoria inceputurilor Europei in “lecturile” lui.
                             Despre cine este vorba?. Este vorba de Edgar Cayce un fermier american nascut la sfarsitul secolului XIX, care in stare de autohipnoza facea tratamente medicale si retraia evenimente trecute, decriind civilizatii pierdute. In jurul anilor 1930 acesta face prin lecturile lui o serie de afirmatii incredibile si socante: precum ca triburile caucaziene au invadat si civilizat Egiptul, generand apoi marea civilizatie egipteana !
                           Dar sa enumeram lecturile asa cum au fost ele enuntate:
-       “ oamenii din Ararat intemeiasera ce am putea numi astazi o comunitate, in aceasta tara cunoscuta mai tarziu sub numele de Ararat, unde potopul a adus apoi acei oameni care au repopulat Pamantul”
-        “ schimbarile de pozitie a Pamanatului care provocasera potopul l-au adus pe RA-TA din muntii caspici si caucazieni”
-       “ De ce Egipt? Aceasta tara fusese aleasa (…) nu de Rege , ci de calauza religioasa – ca fiind centrul activ al Fortelor Universale ale naturii, ca si al fortelor spirituale.”
-       “ Invadatorii care au venit din Persia, adica din tara Carpatilor, condusi de preotul RA-TA”
                    Tineti cont ca acest simplu taran fermier american avea ca si carte de capatai Biblia cu termenii si toponimele specifice ei, nu cunostea geografia si istoria americana darmite cea europeeana.
                    Dar sa incercam cu ajutorul lui Edgar Cayce sa localizam cine si de unde erau acesti invadatori , civilizatori,  ai Egiptului ?:
-             se recunoaste ca oamenii din Ararat erau cu o treapta istorica mai presus decat bastinasii egipteni, avand o structura sociala si economica bine definita (comunitate)
-             dupa ultimele cercetari stiintifice efectuate de Robert Ballard s-a ajuns l-a concluzia ca legenda potopului a fost generata de inundarea Marii Negre ( geologic formata ca si lac ) de catre Marea Mediteraniana . Ridicarea nivelului apei a dus la creerea stramtorii Bosfor si implicit inundarea si distrugerea comunitatilor existente din jurul lacului.
-             Persia nu este in Carpati (termenul de Carpati nu exista in Biblie !)
                Intrebat fiind unde se afla regiunea Carpatilor , Cayce raspunde calm:
                                       “ – Ararat “
                Intrebat fiind daca ar putea localiza pe o harta actuala pozitia Araratului, Cayce raspunde foarte destins:
                                       “ – In partea de sud a Europei , Rusiei si Persiei si muntilor caucazieni” (!)
       Revenind la termenul de Persia sa ne aducem aminte denumirea teritoriului pe care o dadeau vechii antici Daciei si stepelor nord – pontice. SCITIA ! Cayce posibil face confuzie intre Persia si Scitia, ori se refera la localizarea populatiilor pelasge inainte de expansiunea spre Egipt. Interesant este faptul ca insista permanent pe Carpati, indicand-o ca zona, corect in sudul Europei, nici decum spre vest pe care o atribuie in alte lecturii civilizatiei atlante !
                 Iata cum prin revelatiile sale Cayce, fara a cunoaste istoria vechii civilizatii europeene o pune pe pidestalul care-I este cuvenit, recunoscand valentele de civilizator a populatiei pelasge si originea lor.
                 Imteresant este numele preotului conducator RA-TA. Sa existe o legatura intre preotul scitic RAMA, viitor rege al Indiei si RA-TA, viitor mare preot al Egiptului ? Da, amindoi proveneau din acelasi popor si aveau aceasi calitati exceptionale de conducatori si legiuitori.
                               Dacă toate cele prezentate până acum le-am putut încadra într-o componentă, oarecum pozitivă, să vedem şi cealaltă parte a întregului, cea negativă.
                               Întreaga noastă istorie este o suferinţă, un chin, o hemoragie, izvor de sânge care tâşneşte din trunchiul neamului. De ce toţi marii şi adevăraţii conducători ai neamului au murit de morţi violente, prea puţini în patul lor de bătrâneţe ?
                               Să ne gândim la cei asasinaţi  din interese meschine : Burebista, Petru, Asan, Ioniţă Coloianul, Ahtum, Jula, Bogdan II, Radu de la Afumaţi, Mihai Viteazul, Alexandru Lăpuşneanu, Tudor Vladimirescu, Ion Antonescu ; morţi în luptă : Litovei, Dan II tăiaţi în bucăţi – Vlad Ţepes ; rupţi în bucăţi : Ion Vodă cel Cumplit, Horea, Cloşca ; mutilaţi şi înecaţi :Petru Cercel, Mihnea III ; decapitaţi  - Constantin Brâncoveanu ; nevoiţi să-şi ia viaţa : Decebal, Crişan ; la care să-i adăugăm şi pe cei morţi în urma rănilor sau de ciumă : Ştefan cel Mare, Galerius, Iancu de Hunedoara; şi să reflectăm.
                               De ce NI s-au scos în cale pentru a-i înfrunta şi a-i învinge ŞAPTE Imperii : persan, macedonean, roman, bizantin, turc, rus şi austro – ungar ; CINCI sisteme represive : regatul hun, regatul maghiar, hoarda de aur tătară, marele reich german, bolşevismul sovietic ; şi zeci de mărunţi trecători ahtiaţi după bogăţiile noastre ?!  Care BOGĂŢII pentru că în toată Istoria neamului, Maiestatea Sa Ţăranul Român, a fost cel mai sărac şi necăjit şi asta într-o ţară atât de bogată. Cât de mare este povara pe care Dumnezeu a pus-o în spatele Poporului Român şi unde este capătul drumului ?
                               De aproape 300 de ani purtăm blestemul de a ne fi făcut şi închinat la chip cioplit , aducându-ne domni străini : fanarioţi, greci, aristocraţi germani şi sluji bolşevice.
                               Şi acum suntem crucificaţi pe Marele Altar al Istoriei plătind pentru toate greşelile noastre, cu voie sau fără voie.
                               Care sunt aceste pedepse, le ştim, la cunoaştem doar privind în jurul nostru : agitarea de diverse sloganuri  pentru a dezbina poporul român ; crearea unei aşa zise uri zonale între moldoveni, munteni şi transilvăneni ; agitarea dorinţelor iluzorii de autonomizare a unor părţi a statului ; punerea în balanţă a intereselor de partid şi de gaşcă cu cele de ordin Naţional ; jocul puterilor străine interesate într-o destabilizare locală cu repercursiuni teritoriale, economice, politice ; se atacă sub diferite forme existenţa Bisericii Ortodoxe  ; se fac tot felul de speculaţii bolnave la adresa şi identitatea  Poporului Român  ; românii se înfruntă între ei pentru interese străine ; prostia şi incultura primează ; se duce împotriva noastră o politică neocolonialistă ; ţara devine piaţa de desfacere a tuturor deşeurilor şi gunoaielor Europei şi Asiei ; suntem împiedicaţi prin prisma ajutorului occidental să ne redresăm economic ; suntem acuzaţi că am persecutat minorităţile  naţionale, când suntem noi înşine pesecutaţi în propria ţară ; suntem cobaii supuşi experienţelor de tip reformă ; suntem condamnaţi din stupiditatea noastră la moarte Naţională.
                               Dar, nu este prima dată în lunga noastră istorie când am trăit momente grele. Să nu uităm, cursul istoriei este o spirală ciclică iar sensul evenimentelor sinusoidal, evoluând alternant în zonele negative şi pozitive. Întotdeauna istoria se repetă, dar sub alte forme şi cu altă formă de manifestare. Generatorii şi animatorii acestui sistem suntem noi oamenii şi spiritul nostru. 
                               Nu trebuie să uităm că ’’ DESCĂLECATELE ’’ au pornit din Ardeal. DE ce din Transilvania ? Pentru că noua organizare statală a sec. XIV, a celor două Ţări surori, Moldova şi Muntenia, va fi consangvinizată cu spiritul dacilor lui Decebal şi al dacilor liberi. Iată cum românii nu sunt transilvăneni, moldoveni sau munteni ci toţi sunt VALAHI, cu spirit DAC, care reînvie de-a lungul secolelor în momentele de restrişte.
                               Nu cad în greşeala de a afirma că noi românii suntem puri, departe de mine gândul, pentru că realitatea istoriei ne descoperă adevărata origine a Poporului Român, ca descendenţi ai neamului pelasgo – traco – daco – get, infuzat în sucul roman, gotic, slav şi a celorlalte popoare care ne-au călcat pragul ( într-o mai mică măsură ).
                               Care este viitorul ROMÂNIEI şi al nostru ?
                               Nu ştim, dar măcar în drumul pe care-l avem în faţa noastră, la începutul unei noi zodii astrale, să Redevenim aşa cum am fost   de la începuturi : cei mai viteji şi cei mai drepţi şi cei mai de temuţi ai pământului.  
                               Timpul fierbe în jurul nostru şi mai mult ca sigur n-i se pregăteşte ceva. Parafrazând pe Avram Iancu, putem spune că : e timpul să punem pumnul în pieptul furtunii, ori să pierim !
                               Nu putem să ne facem intrarea în Eropa de pe poziţia umilului, cei mari şi tari nu te bagă în seamă, când cerşeşti pe la colţurile caselor lor înstărite, ci doar atunci când ai curajul de a trata cu ei de pe poziţii egale ! Şi ce este curajul, un mod de a-ţi stăpâni frica şi a încerca.
                               Trebuie să ne redescoperim vitalitatea şi energia pentru a deveni o Naţiune puternică şi demna.
                                            ’’ Nu vreau o Românie logică,
                                           ordonată, aşezată şi cuminte,
                                           ci una agitată, contradictorie,
                                           furioasă şi ameninţătoare.
                                           Sunt prea mult patriot ca să
                                           nu doresc fericirea ţării mele.
                                           Spirala istorică a României se
                                           va înălţa până acolo unde se
                                           pune problema raporturilor
                                           noastre cu lumea. Până acum
                                           am fost reptile; de aici încolo
                                           ne vom ridica în faţa lumii,
                                           pentru a se şti că nu numai
                                           România este în lume ci şi
                                           lumea în România.
                                           De nu vom trăi apocaliptic
                                           destinul acestei ţări, de nu
                                           vom pune febră şi pasiune
                                           de sfârşit în începuturile
                                           noastre, suntem pierduţi şi
                                           nu ne mai rămâne decât să ne
                                           recâştigăm umbrele trecutului
                                           nostru.
                                                                - Emil Cioran -  
     
                                                             15 ianuarie 1991 – 1 noiembrie 2001

                                                                       BISTRIŢA
                                                             

                                                                                               BARSAN CORNEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu